Skip to content

PRODUCT MEDIA: `NON-INTRUSIVE COMMUNICATION’

De (vak)media besteden tegenwoordig veel aandacht aan indringende (‘intrusive’) reclame-uitingen en  daarmee richten zij hun pijlen vooral op online-reclame (banners, pop-up schermen, ongewenste e-mails). De consumenten reageren met adblockers en zijn dus moeilijker te bereiken via het online-medium. Het effect van TV-reclame vermindert intussen omdat er meer uitgesteld gekeken wordt waarbij tv-spots geskipt worden.

Het voordeel van product media is dat die niet opdringerig zijn. De consument kiest in de winkel zelf voor een product met of zonder premium. Zo nu en dan krijgen aanbiedingen met een premium extra aandacht via een display in de winkel.

De consument verwacht trouwens ook dat er in de winkel aanbiedingen zijn, zoals de consument ook verwacht dat hij een klein geschenk krijgt als een bedankje bij een opendeur-dag, bij een bestelling in verkoop op afstand, bij een evenement… En een relatiegeschenk en een eindejaarsgeschenk voor het personeel worden niet als opdringerig ervaren, maar als een meerwaarde.

Quote

« Ik heb weet van iemand die maar liefst dertien keer langs een alcoholcontrole reed om aan een BOB-sleutelhanger te geraken. »

(Stef Willems, woordvoerder Vias, in PromZ-be)

CONTACT

vzw BAPP asbl
Imperiastraat 6, B-1930 Zaventem · Tel +32 2 883 11 98 · Email  info@bapp.be