Skip to content

PRODUCT MEDIA IN DE MEDIA MIX

Product media (promotionele producten en business gifts) moeten bij de start van een campagne of actie al in de marketingstrategie meegenomen worden en mogen niet als een ‘afsluitpost’ op het einde ervan gezien worden. Product media hebben een plaats in de media mix.

Marketeers moeten in dat kader weten wie de doelgroep is en wat aansluit bij die doelgroep. Elk medium heeft zijn sterke punten, ook product media. Op criteria als bereik, recall, kost per contact én activatie (ROI, return on investment) scoren product media hoog in vergelijking met andere media. Als een adverteerder een promotioneel artikel kiest dat aansluit bij de doelgroep, dat ook nuttig is voor die doelgroep, dan is de appreciatie ervoor ook groot.

Bovendien: in een vroeg stadium product media inplannen biedt ook meer mogelijkheden voor unieke, custom made producten voor een interessante prijs. De consument zal een uniek en geschenk meer waarderen en langer bewaren en hij zal ook langer herinneren van wie hij dat gekregen heeft.

Quote

Les produits promotionnels sont un outil de stimulation des ventes par excellence.
Ils doivent toutefois aller de pair avec une bonne stratégie marketing englobant tous les autres aspects de la vente : le positionnement, la communication, le produit, l’emplacement et le prix. De nos jours, un bon article promotionnel peut être décisif lors du choix entre plusieurs offres similaires. C’est le petit extra que l’on ‘aime bien recevoir’.

(Nathalie Erdmanis, Brussels Airlines, in Promo-Biss)

CONTACT

vzw BAPP asbl
Imperiastraat 6, B-1930 Zaventem · Tel +32 2 883 11 98 · Email  info@bapp.be